۱۷
تیر

تولید ترموود

ترمو چوب فرآیند خشک کردن چوب با حرارت ۳۲۰ درجه سانتی گراد همراه با بخار آب و گردش هوا می باشد. مغز چوب در این فرآیند به دمایی بین ۱۸۵ تا ۲۱۲ درجه سانتی گراد رسیده و بسته به نوع گونه چوب، ضخامت و رطوبت اولیه آن معمولا بین ۴۸ تا ۱۴۴ ساعت به طول می انجامد.

با استفاده از این روش عمده نکات منفی استفاده از چوب تقریبا از بین می روند.

به دلیل دمای بالایی که به چوب وارد می گردد، زنجیره های سلولزی شکسته شده، اسیدها تجزیه شده، از هر گونه جانور میکروسکوپی و حشرات پاک شده و محیط رشد برای هر گونه قارچ یا کپک از بین می رود. بخش عمده رزین چوب از آن خارج می شود و آن قسمتی که باقی می ماند به شکل بلور در آمده و بی ضرر می گردد.

در فرآیند ترمو کردن، ابتدا میزان رطوبت چوب به صفر درصد کاهش داده می شود و در انتهای فرآیند به حدود ۴ تا ۶ درصد رسانده می شود. با این روش، چوب در مقابل تاب برداشتن، تغییر ابعاد و حرکت مقاوم می گردد.

کیفیت الوار استفاده شده در فرآیند ترمو کردن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تولید ترمو چوب تنها از بالاترین کیفیت مواد اولیه امکان پذیر است که این خود گواهی بر کیفیت محصولات نهایی شرکت می باشد. هر چند که این فرآیند قابلیت اعمال بر روی کلیه گونه های مختلف چوبی را داراست، ولی با توجه به معیارهای فنی و اقتصادی گونه های کاج، نوئل، زبان گنجشک (ون)، بلوط، ممرز، توس، آسپن، ایروکو، تالی و موونگی به عنوان گونه های منتخب مورد استفاده قرار می گیرند. بنا بر نوع گونه چوب تنظیمات متناسب با آن در فرآیند صورت می گیرد